blogUncategorizedVesti

Одржана Прва међународна конференција о хемоинформатици и биоинформатици (ICCBIKG) у организаији Института за информационе технологије Крагујевац

  • Конференција је окупила водеће научнике, истраживаче и студенте из земље и иностранства, са циљем размене искустава и резултата истраживања о различитим аспектима примене рачунарства и информационо-комуникационих технологија у природним, техничким, медицинским, биотехничким и друштвеним наукама.

  • Конференцију су отворили проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ивица Радовић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Зоран Марковић, директор Института за информационе технологије, Ивица Момчиловић, заменик градоначелника града Крагујевца, проф. др Марија Станић, декан Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу и проф. др Добрица Миловановић, декан Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу. Поред бројних уважених гостију, професора, колега и сарадника, и хор Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу под управом проф. др Катарине Станковић улепшао је Свечано отварање.

  • Конференција је одржана по хибридном моделу, уживо и онлајн, и у току дводневног рада презентовано је укупно 114 научних саопштења, од чега 30 усмених излагања и 83 постер презентације. Пленарна предавања одржало је 11 предавача и било је 7 секцијских предавача. Била нам је велика част и задовољство да чак 16 страних предавача узме учешће у раду наше конференције. С обзиром да је ово наша прва конференција и да први пут организујемо овакав догађај по хибридном моделу у трајању од два дана, надамо се да смо испунили висока очекивања међународне научне заједнице и извињавамо се уколико је било неких ненамерних пропуста.

  • Узимајући у обзир све наведене чињенице, може се извести закључак да је Прва међународна конференција о хемоинформатици и биоинформатици заузела право место на научном небу промоције науке у Републици Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *