Вести

Универзитет у Крагујевцу свечано промовисао своје најбоље научнице поводом „Међународног дана жена и девојака у науци“

У Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу 11. фебруара 2023. године, свечано су уручена признања најбољим научницама Универзитета у Крагујевцу. Тим поводом награду за најбољу научницу нашег Института у протеклој години добила је др Катарина Марковић, научни сарадник.

Међународни дан жена и девојака у науци 11. фебруара установила је Генерална скупштина Уједињених нација 2015. године, са циљем подстицања жена и девојака да се баве науком и научноистраживачким радом.

Поводом овогодишњег обележавања Међународног дана жена и девојака у науци, Универзитет у Крагујевцу је по други пут доделио признања за најбоље научнице са највише резултата у научноистраживачком раду у протеклој години, на 12 факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу и Институту за информационе технологије, Крагујевац.

Присутне је поздравила проректор за научноистраживачки рад Универзитета у Крагујевцу, проф. др Биљана Петровић, и ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, који је најбољим научницама уручио признања.

У име овогодишњих добитница признања, обратила се Тамара Николић Турнић доцент Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу.

У музичком делу програма наступиле су Анастасија Јовановић и Наталија Мијајловић, солисти центра за неговање културе „Абрашевић“.

објављено: 11. 2. 2023.

img_2502

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *