Вести

Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху праксе у оквиру Еразмус+ програма

ЕРАЗМУС+ КЉУЧНА АКТИВНОСТ 1: Пројекти за индивидуалну мобилност у сврху учења и стицања нових вештина финансирани из средстава ЕУ
(КА103 пројекти у области високог образовања у којима учествују програмске земље)

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху праксе у оквиру Еразмус+ програма.

На конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа академских студија свих факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу и то за студентску размену у сврху праксе у минималном трајању од 2, односно максималном трајању од 3 месеца.

ЛИСТА ПОТРЕБНИХ ДОКУМЕНАТА ЗА ПРИЈАВУ – СТУДЕНТИ, ПРАКСА

РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА: 1. новембар 2022. године

Напомене:

1. Студентска размена у сврху праксе реализоваће се у току академске 2022/23. године, а најкасније до 31. маја 2023. године. У Пријавном формулару студенти наводе у ком периоду желе да реализују мобилност.

2. Студенти сами проналазе компаније/фирме/институције у којима би желели да обаве праксу. Предлажемо да проверавате и страницу Erasmus Intern, која је настала као пројекат Еразмус студентске мреже, а на којој се објављују понуде за праксу. За информације о иностраним компанијама са којима сарађују ваши матични факултети можете контактирати факултетске Еразмус+ координаторе.

3. Као прихватно писмо може се прихватити и мејл потврде издат од релевантне компаније/фирме/институције да кандидат може да реализује стипендирану мобилност студената у сврху праксе у оквиру Еразмус+ програма,уколико буде селектован од стране Комисије за реализацију програма мобилности студената Универзитета у Крагујевцу.

4. Приликом припреме предлога уговора о пракси студент даје предлог где би реализовао праксу и које су то активности које би желео да реализује током праксе. Приликом попуњавања предлога Уговора потребно је да се студенти консултују са Еразмус+ координатором на свом факултету.

5. Уколико се на конкурс пријављује студент са инвалидитетом, неопходно је да, поред обавезне пријавне документације, достави и доказе који потврђују инвалидитет кандидата.

6. Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму.

7. По завршетку Конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за реализацију програма мобилности студената Универзитета у Крагујевцу врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за евалуацију и селекцију студената, наставног и ненаставног кадра Универзитета у Крагујевцу за мобилност у оквиру Еразмус+ програма и прави коначну ранг листу пријављених кандидата. Приликом евалуације пријава предност ће бити дата кандидатима са инвалидитетом.

8. Пријаве које нису достављене до наведеног рока и/или су непотпуне неће бити узете у разматрање.

Информације о стипендији и студијском боравку можете погледати ОВДЕ.

 

Конкурс за пријаву студената за мобилност у сврху праксе

3. октобар – 1. новембар 2022.

 

Пријавну документацију можете послати електронским путем на erasmus.outgoing@kg.ac.rs са обавезно попуњеним предметом мејла (Subject): Пријава на СМП конкурс, ваше име и презиме

Уколико имате питања, можете нас контактирати путем мејла: erasmus.outgoing@kg.ac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *