Скочи на садржај
Home » ЗАПОСЛЕНИ ИНСТИТУТА ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ КРАГУЈЕВАЦ ПРЕДСТАВИЛИ ЗНАЧАЈНЕ РЕЗУЛТАТЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ COAST2024 У ХЕРЦЕГ НОВОМ

ЗАПОСЛЕНИ ИНСТИТУТА ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ КРАГУЈЕВАЦ ПРЕДСТАВИЛИ ЗНАЧАЈНЕ РЕЗУЛТАТЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ COAST2024 У ХЕРЦЕГ НОВОМ

  • од

Запослени Института за информационе технологије Крагујевац, др Биљана Шмит, научна саветница, др Марина Костић, виша научна сарадница, др Сандра Јовичић Милић, научна сарадница, др Жико Милановић, научни сарадник, и Јована Матић, истраживачица приправница, учествовали су на 3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN SCIENCE AND TECHNOLOGY (COAST2024) која се одржала у Херцег Новом, Црна Гора. На конференцији су представили значајне резултате својих истраживања, која су изазвала велико интересовање међу присутнима. Њихова истраживања обухватају иновативне методе и технологије које имају потенцијал да унапреде различите области примене информационих технологија у природно-математичким и техничко-технолошким наукама.

Поред презентације својих истраживања, учесници из Института за информационе технологије Крагујевац искористили су прилику да присутне позову на престижну, трећу по реду, међународну конференцију 3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON CHEMO AND BIOINFORMATICS (ICCBIKG 2025), која ће се одржати следеће године у организацији нашег Института. Ова конференција окупиће водеће стручњаке из различитих области и представљаће важан догађај за размену знања и иновација.

Институт за информационе технологије Крагујевац наставља да доприноси глобалном научном дискурсу кроз своје истраживачке активности, учествовањем на међународним скуповима, али и организацијом важних научних догађаја, чиме додатно учвршћује свој статус као центар изврсности у различитим научним областима.