Скочи на садржај
Home » ОБЕЛЕЖЕН МАЛИ ЈУБИЛЕЈ – ПЕТ ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА ИНСТИТУТА ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ КРАГУЈЕВАЦ

ОБЕЛЕЖЕН МАЛИ ЈУБИЛЕЈ – ПЕТ ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА ИНСТИТУТА ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ КРАГУЈЕВАЦ

  • од

У свечаној сали ректората Универзитета у Крагујевцу данас је одржана свечана академија поводом обележавања пет година од оснивања Института за информационе технологије Крагујевац. Овај значајан јубилеј окупио је бројне угледне званице. Свечаност је започета интонирањем химне и поздравним говором в.д. директора Института др Игора Савељића, који се осврнуо на рад Института у протеклих пет година, говорећи о досадашњим постигнућима и будућим плановима. Потом је ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић у свом говору истакао значај рада Института у развоју информационих технологија и примени вештачке интелигенције у региону и шире.

У свом обраћању, посебни саветник министра просвете проф. др Јанко Самарџић нагласио је важност континуираног улагања у науку и технологију, те је похвалио рад Института и његов допринос унапређењу образовања и истраживања у Србији. Током академије присутнима се обратио и заменик градоначелника Дејан Ружић, који је говорио о значају Института за град Крагујевац. Један од најважнијих тренутака свечаности била је додела признања и захвалница истакнутим појединцима и организацијама који су својим радом и подршком допринели развоју Института. Ова признања су знак захвалности за несебичан труд и залагање у раду Института.

Академија је завршена свечаним ручком, где су званице имале прилику да размене искуства и идеје, те да разговарају о будућим пројектима и сарадњама. Институт за информационе технологије Крагујевац наставља да буде кључни актер у образовању и истраживању, постављајући нове стандарде у области информационих технологија и доприносећи развоју технологије и друштва у целини.