Скочи на садржај

Звање: Научна сарадница
Образовање: Доктор наука-технолошко инжењерство
Лабораторија: 

Контакт:

  • Адреса: Институт за информационе технологије Крагујевац, Јована Цвијића бб, 34000 Крагујевац.
  • Електронска пошта: jovana.delic@uni.kg.ac.rs
  • ИБИ (Идентификациони Број Истраживача): 

Развој иновативних прехрамбених производа, испитивање безбедности хране, унапређење процеса производње, као и проналажење нових алтернативних сировина. Досадашње истраживање се може груписати у три тематске целине:
– Креирање и карактеризација нових функционалних снек производа и оптимизација процеса производње
– Квалитет и безбедност полупроизвода и производа од меса
– Традиционални производи и производи са ознаком географског порекла.

Development of innovative food products, food safety analysis, improvement of production processes, as well as finding new alternative raw materials. The current research can be grouped into three thematic areas:
– Creation and characterization of new functional snack products and optimization of the production process
– Quality and safety of meat products
– Traditional products and products with geographical indications

⦁ Delić, J., Ikonić, P., Jokanović, M., Peulić, T., Ikonić, B., Banjac, V., Stojkov, V., Vidosavljević, S., Hadnađev, M. (2023) Sustainable snack products: Impact of protein-and fiber-rich ingredients addition on nutritive, textural, physical, pasting and color properties of extrudates. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 87, 103419.

⦁ Ikonić, P., Jokanović, M., Ćućević, N., Peulić, T., Šaric, L., Tomičić, Z., Škaljac, S., Delić, J., Lakićević, B., Tomašević, I. (2023) Effect of different ripening conditions on amino acids and biogenic amines evolution in Sjenicki sudžuk. Journal of Food Composition and Analysis, 115, 105009.

⦁ Peulić, T., Ikonić, P., Delić, J., Kalenjuk Pivarski, B., Maravić, N., Marić, A., Novaković, A. (2023) Consumer attitudes and preferences toward traditional meat products in the Autonomous province of Vojvodina. Meat Technology, 64, 480-484.

⦁ Delić, J., Ikonić, P., Čolović, R., Peulić, T., Jokanović, M., Banjac, V., Rakita, S. (2020) Mechanically deboned poultry meat and brewer’s processing by-product as promising ingredients for nutritionally valuable extruded snacks. Emirates Journal of Food and Agriculture, 32 (6), 453-460.